ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут"
ФАКУЛЬТЕТ ЕНЕРГЕТИКИ ТА ЕЛЕКТРОТЕХНІКИ
Контакти:  (03548) 2-14-51    energetik.fakultet@gmail.com    Viber   Facebook
Україна тримає стрій!!!

факультет ЕНЕРГЕТИКИ ТА ЕЛЕКТРОТЕХНІКИ

Проводить фахову підготовку за освітніми ступенями: "БАКАЛАВР" та "МАГІСТР"

зі спеціальностей

КОМП'ЮТЕРНІ НАУКИ (ОС Бакалавр)
ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА, ЕЛЕКТРОТЕХНІКА ТА ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА (ОС Бакалавр)
ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА, ЕЛЕКТРОТЕХНІКА ТА ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА (ОС Магістр)
Детальніше...
Featured

Екскурсія на провідне фермерське господарство Австрії

1   3 серпня 2019 р. завідувач кафедри енергетики і автоматики, к.т.н., доц. Рамш В.Ю. відвідав фермерське господарство родини Hans-Peter, муніципалітету Reichenau, яке знаходиться на висоті 1600 м  над рівнем моря.

   Господарству належить 90 га альпійських пасовищ, деякі з них здаються в оренду. На них вже друге покоління фермерів збирає альпійську рослину SPEIK (valeriana celtica). Ця рослина з цілющим і живильним ефектом використовується при виробництві косметичних засобів.

 

2   Основним напрямком спеціалізації фермерського господарства є молочне скотарство. Тут налічується 35 молочних корів породи Гольштейн, Червоний Гольштейн та Флеквіє. Уся худоба проводить літо на альпійських пасовищах, окрім маленьких телят, а взимку – утримується в стайнях. Для оптимального комфорту в кабінах стайні виготовляють матрац з компосту, соломи та вапна. Раціон тварин складається з трав’яного силосу, сіна, соломи, мінеральних та концентрованих кормів. Усі корови отримують концентрований корм через комп'ютерне годування. Доїння корів проводиться в установках типу «Ялинка». 

3   Якість молочної продукції забезпечується генетикою корів та гігієною при їх утриманні.  Молоко одержано без генно-інженерних кормів та використання комерційних добрив. Два окремі приміщення для переробки молока створені відповідно до найсуворіших гігієнічних стандартів, а щорічні інспекції з продовольчої якості надають клієнтам впевненість та безпеку.

4   Переробка молока здійснюється прямо на фермі, де виробляється 160 видів морозива та сорбентів із власного молока. Всі види молочної продукції виготовляються без хімічних добавок, барвників та консервантів. Окрім класичного морозива з полуниці та ванілі. Виготовляють також печиво, гарбузове насіння, мед та багато іншого.

   Під час екскурсії, всі учасники також ознайомилися із викликами, які стоять перед господарствами розташованими на вершинах Альпійських гір.

5   Також було обговорено питання співробітництва з кафедрою енергетики і автоматики ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» щодо вивчення можливості покращення автоматизації та енергоощадності основних технологічних процесів.

6   Висловлюю щиру подяку родині Hans-Peter і Schusser за прийом та проведення екскурсії на території фермерського господарства, яка виправдала усі сподівання.

Завідувач кафедри енергетики і автоматики,
к.т.н., доц. Рамш В.Ю.

Карта повітряних тривог України

Free Joomla templates by Ltheme